Stunning Seclusion

PROJECT OBJECTIVE

One of our Greenwich clients bought a 1970’s ski in ski out townhouse with the intention of transforming it into a contemporary space for their active family. The existing house had a good floor plan but dated finishes with yellowed pine everywhere. The main goal of the project was to have an open and inviting space with a distinct focal point – a statement to anchor the aesthetic of the ski house as a whole.

 


Project Info:

SITE LOCATION

  • SNOWMASS / ASPEN, CO

SERVICES

  • ARCHITECTURE

  • INTERIOR DESIGN

CONTRACTOR

  • RJ STUMPF CONSTRUCTION

p

 
 

OUR APPROACH

The existing kitchen, like the plan as a whole, had a good layout which required only minor tweaks. The open nature of the kitchen is perfect for casual living with family and friends and gives the kitchen a true personality. The custom fabricated steel island with a butcher block top was an industrial twist on an old farmhouse table and brings warmth to the cooler finishes. It also has the added ability to be wheeled into the dining room and used as a serving table.

 
 
 
 
3.jpg
 
 

THE RESULT

In order to help stay within the modest budget for the project, we preserved the infrastructure as much as possible. A large stone raised hearth in the main gathering area with massive faux country details dominated the space. After removing the intruding hearth, we cladded the fireplace wall with horizontal stainless-steel panels. By removing the crown moldings and staining the floors, doors, and trim a dark ebony we added richness and depth to the color palette.

They were very easy to work with and we’ve become friends along the way.
— ALISBERG PARKER CLIENT
 
 
4.jpg
 
5.jpg
6.jpg
7.jpg