Blending form and function

PROJECT OBJECTIVE

This Tudor manor home required a comprehensive renovation to make it suitable for this family of five. The kitchen was in the original service wing of the house, with low ceilings and no storage, and there was no family room or space where everyone could join together. After careful study it was decided that the best course of action was to remove the service wing and build a fitting addition for the historic home.

 


Project Info:

SITE LOCATION

  • WESTCHESTER, NY

SERVICES

  • ARCHITECTURE

  • INTERIOR DESIGN

CONTRACTORS

  • CUM LAUDE GROUP

p

 
 

OUR APPROACH

The addition includes a three car garage and the many important support areas a home requires like the mudroom and laundry room. Also involved was the creation of a beautiful rear staircase with its wood panel detailing and iron railing, all leading to a wonderful new recreation room.

 
 
 
 
3.jpg
4.jpg
5.jpg
 
 

THE RESULT

Adding a new wing to the house provided a great opportunity to design a new two-story Great Room that could be the new centerpiece of the home. We orientated it to have views of the amazing property, and to be seamlessly integrated with the new kitchen.

 The kitchen details are reminiscent of classic Tudor kitchens, with white painted cabinets providing relief from the dark wood floors and cerused oak woodwork in the adjacent Great Room. The glass cabinets feature leaded mullions in a diamond pattern echoing other windows in the existing part of the home. Two islands were created, one for food preparation and one for casual dining, TV viewing, and gathering.

Alisberg Parker was able to design and oversee the construction of an addition that is virtually undetectable from the original structure.
— ALISBERG PARKER CLIENT
 
 
6.jpg
7.jpg
 
8.jpg